Αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη των οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα.

Όπως ανακοινώθηκε από την έδρα, η νέα δίκη ορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου και στη συνέχεια οι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας η νομαρχιακή επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης, στην Καλαμάτα, όπου θα μιλήσουν ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και οι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη.

Η επίθεση μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών

Η επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της «Μαύρης Θύελλας», στην οδό Καλλιπάτειρας στην Καλαμάτα, μετά τον αγώνα Καλαμάτα-Πάμισος.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή «πούλησε τη Μακεδονία». Ο βουλευτής εικάζεται πως απάντησε και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή, οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν καδρόνια.

Περίοικοι τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ. στις 19:34 μ.μ. και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.