Σε …αδιέξοδο, κατέληξε η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων όπου τέθηκε το ζήτημα Σαρίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του κόμματος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ε.Κ. ασκώντας δριμεία κριτική για την εικόνα και την λειτουργία της. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί συμβιβαστική λύση στην συνεδρίαση. Όπως σχολίασε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ε.Κ. Β. Λεβέντης υπήρξε «ένα σχετικό αδιέξοδο» στις συζητήσεις, ενώ δήλωσε ότι «εγώ το κόμμα δεν το διαπραγματεύομαι». Μάλιστα είπε ότι θα συγκαλέσει συμβούλιο με παλαιότερα στελέχη και μέλη του κόμματος για να βρεθεί λύση.

Όσον αφορά τον κ. Σαρίδη τους δήλωσε ότι «εγώ δεν παραιτούμαι και δεν ζητάω συγγνώμη». Ενώ ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι κατά των διαγραφών αλλά τώρα είναι σε αδιέξοδο.

«Πρώτη φορά μου συμβαίνει λίγο πριν τις εκλογές», είπε σχετικά με τις αποσχιστικές τάσεις που παρατηρούνται στο κόμμα του, από το οποίο, υπενθυμίζεται, έχουν ήδη αποχωρήσει τρεις βουλευτές (Μεγαλοοικονόμου, Καρράς και Κατσιαντώνης). Για τον κ. Λεβέντη, πάντως, «φτιάξαμε ένα κόμμα επαναστατικό που παλέψαμε αλλά κάποιοι δεν κατάλαβαν – το είδαν ως ευκαιρία προσωπικής ανόδου -αυτοί δεν θα αντέξουν».

Παρά την διαλυτική εικόνα που εμφανίζει το κόμμα του, ο πρόεδρός του εμφανίστηκε να μην βιάζεται. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι ότι στην συνεδρίαση της Κ.Ο. τέθηκε θέμα ψηφοφορίας για …να τα βρουν Σαρίδης – Καβαδέλλας και να ζητήσουν συγγνώμη, όμως ψηφοφορία δεν έγινε.

Μάλιστα ο βουλευτής του κόμματος Αρ. Φωκάς αποστασιοποιήθηκε από την διαδικασία αποχωρώντας. Ο κ. Σαρίδης ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν ζητάω συγγνώμη». Ενώ όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις του κ. Λεβέντη παράγοντας του κόμματος έλεγε ότι θα σκεφτεί και θα δει τι θα κάνει, ενώ για τον κ. Σαρίδη σχολίαζε ότι «ποντάρει στο ότι δεν έχει διαγράψει ποτέ κανέναν ο Λεβέντης».