Οι κορυφαίοι υπουργοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συνεχίζουν να στηρίζουν τις προτάσεις της για το Brexit, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, μετά την απόρριψη των σχεδίων της από τους ηγέτες της ΕΕ στην άτυπη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα.

Το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι είναι βαθιά διχασμένο για την κατεύθυνση που θα πρέπει να λάβουν οι συνομιλίες με την ΕΕ, με όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην υπουργού της για το Brexit, να πραγματοποιούν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό όραμα με βάση μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Οι κορυφαίοι υπουργοί της αναμένεται να συζητήσουν σήμερα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ένωση και ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επανέλαβε ότι η Μέι παραμένει ταγμένη στα σχέδιά της.

«Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την πλήρη στήριξή του στη Λευκή Βίβλο (τις προτάσεις της) και αυτό συνεχίζει να ισχύει» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντήσει σήμερα τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φέρχοφσταντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.