• Αναζήτηση
 • Βρετανία: Kαταψηφίζουν οι Εργατικοί τη συμφωνία για το Brexit

  Eχουν θέσει έξι προϋποθέσεις για να την στηρίξουν

  Την καταψήφιση της όποιας συμφωνίας πετύχει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις του, ανακοίνωσε το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας μέσω του εκπροσώπου του.

  Οι Εργατικοί έχουν θέσει έξι προϋποθέσεις για να στηρίξουν την όποια συμφωνία για το Brexit και η Μέι ίσως ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική στήριξη για την όποια συμφωνία, καθώς κάποιοι στο δικό της Συντηρητικό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στις σημερινές της προτάσεις.

  Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι, οι κορυφαίοι υπουργοί της πρωθυπουργού συνεχίζουν να στηρίζουν τις προτάσεις της για το Brexit, μετά την απόρριψη των σχεδίων της από τους ηγέτες της ΕΕ στην άτυπη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα.

  Το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι είναι βαθιά διχασμένο για την κατεύθυνση που θα πρέπει να λάβουν οι συνομιλίες με την ΕΕ, με όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην υπουργού της για το Brexit, να πραγματοποιούν σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό όραμα με βάση μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

  Οι κορυφαίοι υπουργοί της αναμένεται να συζητήσουν σήμερα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ένωση και ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επανέλαβε ότι η Μέι παραμένει ταγμένη στα σχέδιά της.

  «Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την πλήρη στήριξή του στη Λευκή Βίβλο (τις προτάσεις της) και αυτό συνεχίζει να ισχύει» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk