«Απολύτως πολιτικές» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση δύο γυναικών εναντίον του δικαστή Μπρετ Κάβανο.

«Είναι ένας άψογος άνθρωπος με άμεμπτο παρελθόν, ένας εξαιρετικός άνδρας» δήλωσε ο Τραμπ κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφερόμενος στον συντηρητικό δικαστή.

«Όλα αυτά ήρθαν ξαφνικά, κατά την άποψή μου είναι απολύτως πολιτικά», πρόσθεσε σχολιάζοντας τις καταγγελίες και τόνισε ότι θα σταθεί στο πλευρό του.

Την Κυριακή, το περιοδικό New Yorker δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας πρώην συμφοιτήτριας του Κάβανο, της Ντέμπορα Ραμίρεζ, 53 ετών, η οποία ισχυρίζεται ότι εκείνος της έδειξε τα γεννητικά του όργανα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, τη δεκαετία του ’80, και την εξανάγκασε να τον αγγίξει. Ο Κάβανο διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Την περασμένη εβδομάδα, μια πρώην συμμαθήτριά του στο λύκειο, η Κριστίν Μπλάζι Φορντ, 51 ετών σήμερα και καθηγήτρια πανεπιστημίου, είπε στην εφημερίδα Washington Post ότι δέχτηκε επίθεση από τον μελλοντικό δικαστή, ο οποίος την έριξε σε ένα κρεβάτι και προσπάθησε να τη γδύσει όταν και οι δύο τους ήταν έφηβοι.

Η Μπλάζι Φορντ και ο δικαστής έχουν κληθεί να καταθέσουν την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που είναι αρμόδια για να εξετάζει όλες τις υποψηφιότητες για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μετά τη νέα καταγγελία, οι Δημοκρατικοί ζήτησαν να αναβληθεί η ακρόαση της Πέμπτης.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, είπε ότι η Ραμίρεζ θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Επιτροπή αν επιθυμεί και αυτή να καταθέσει.