Πλήρης η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται υπό έλεγχο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κουκιαδάκη η ενημέρωση που έχει από τους φοιτητές είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν επικοινωνήσει όλοι μεταξύ τους, όπως ανέφερε.
Σημαντική χαρακτηρίζεται η άμεση κινητοποίηση του ελικοπτέρου το οποίο με τις συνεχείς ρίψεις που κατάφερε στο μέτωπο περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Παράλληλα αναμένεται από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης, το ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν άμεσα στον τόπο της φωτιάς.

Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της όμορης με το πανεπιστήμιο περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσης τους, δήλωσε ο ίδιος.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεονταράκης, η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης φτάνει σε λίγη ώρα στο Ηράκλειο ενώ η ενημέρωση του για τις συνθήκες είναι συνεχής.