Καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης από οδηγό ταξί προς επιβάτη έλαβε η ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου, σήμερα, Σάββατο.

Όπως αναφέρει ο Φ.Γ., επιβιβάστηκε σε ταξί για να πάει σπίτι του, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ακούγοντας ραδιόφωνο επιβάτης και οδηγός του ταξί ξεκίνησαν συζήτηση και σχολιασμό των όσων άκουγαν.

Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα, ο ταξιτζής άρχισε να σχολιάζει «φταίνε αυτοί που μας κουβαλάνε τους λαθρομετανάστες» για να εισπράξει την απάντηση «τι είναι αυτά που λες;» από τον επιβάτη, ο οποίος τον ρώτησε αν είναι Χρυσή Αυγή για να πάει την απάντηση «όχι».

«Μετά από λίγο, ο ταξιτζής άρχισε να φωνάζει “ναι ρε είμαι Χρυσή Αυγή, έχεις κανένα πρόβλημα;”» αναφέρει στην καταγγελία του προς την ΚΕΕΡΦΑ ο επιβάτης, σημειώνοντας ότι του ζήτησε να σταματήσει το όχημα για να κατέβει.

Όπως αναφέρει ο Φ.Γ., τότε ο οδηγός του ταξί σταμάτησε στην οδό Καπετάν Ματαμπά και Παλαμηδίου, όπου βγήκε έξω έξαλλος, έριξε κάτω τον επιβάτη και άρχισε να τον κλωτσά, φωνάζοντας «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», προτού αποχωρήσει με το όχημα.

Στη συνέχεια, ο επιβάτης του ταξί προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης, με επαρκή στοιχεία ώστε να γίνει άμεση σύλληψη.

«Το αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσει τις μάχες του για να ξηλωθούν οι πυρήνες των νεοναζί και τα γραφεία – ορμητήρια στη Σαλαμίνα και το Πέραμα, με κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν άμεσα στην περιοχή» υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της.