«Πυρά» εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε ο υπεύθυνος Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος για το θέμα της μεταφοράς προστατευόμενων ακινήτων στο Υπερταμείο.

«Ο κ. Τσακαλώτος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος, όχι μόνο για την υποτελή του στάση απέναντι στους δανειστές που απαίτησαν τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα στο Υπερταμείο, αλλά και γιατί μεθόδευσε την παράδοση των 10.119 ακινήτων με αδιαφανείς διαδικασίες, προκειμένου να μην ενημερωθούν και να μην αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες» αναφέρει σε δήλωσή του, ο κ. Κουτσούκος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να αποκρύψει τα στοιχεία των ακινήτων, μεταξύ άλλων, προστατευόμενα από ειδικές διατάξεις ακίνητα του Δημοσίου, όπως μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, κοινόχρηστα κτίρια, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.

Επίσης, κατηγορεί τον κ. Τσακαλώτο πως απέφυγε να απαντήσει στη Βουλή για να μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι προσπάθησε να καλύψει πίσω από τους 10.119 ΚΑΕΚ, για να αποκαλυφθεί πόσο επικίνδυνη γίνεται καθημερινά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των δανειστών μας.

«Το ελάχιστο, όμως, που πρέπει άμεσα να πράξει ο κ. Τσακαλώτος είναι να ακυρώσει, με νέα απόφασή του, τη μεταφορά όλων των προστατευόμενων ακινήτων στο Υπερταμείο, ως ελάχιστη πράξη μεταμέλειας και συγγνώμης», καταλήγει ο κ. Κουτσούκος.