Ντοκιμαντέρ

«Η μεγάλη εξερεύνηση της Γης», ΕΡΤ3, 09:00
Δείτε σήμερα: «Πολυνησία. Ο άπειρος πλούτος των λιμνοθαλασσών».
Σε αυτά τα απομακρυσμένα αρχιπελάγη οι άνθρωποι έχουν θεμελιώσει και αναπτύξει μια νέα γλώσσα και έναν πολιτισμό. Η κληρονομιά τους είναι ένας άπειρος πλούτος. Η ομάδα Εξερευνητών εργάζεται για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα την εύθραυστη ομορφιά τους.

Ξένες ταινίες

«Ο Χάρι Πότερ κι ο ημίαιμος πρίγκιψ», STAR, 22:45
Ο Χάρι Πότερ επιστρέφει στο Χόγκουαρντς και μαθαίνει περισσότερα για το σκοτεινό παρελθόν του Λόρδου Βόλντεμορτ, ο οποίος εδραιώνει περισσότερο την παρουσία του στον κόσμο των Μαγκλ και των Μάγων και το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ασφαλές. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητεί τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν, που πιστεύει ότι γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες. Πρωταγωνιστούν οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Εμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Μάγκι Σμιθ, Αλαν Ρίκμαν, Μάικλ Γκαμπόν, Ραλφ Φάινς, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντέιβιντ Θιούλις. (ΗΠΑ/Αγλλία, 2009, 138′)
 
«Η θάλασσα μέσα μου», ΕΡΤ2, 23:55
Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ’ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του για το δικαίωμα στην ευθανασία, και η Ρόζα, μια χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Η αληθινή ιστορία του ισπανού συγγραφέα Ραμόν Σαμπέδρο, ο οποίος διεκδίκησε νομικά το δικαίωμα στην ευθανασία. Πρωταγωνιστούν οι Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπελέν Ρουέδα, Λόλα Ντουένιας, Αλμπέρτο Χιμένεθ. (Ισπανία/Γαλλία/Ιταλία, 2004, 117′)