• Αναζήτηση
 • Moody’s: Αναμένεται αναβάθμιση της Ελλάδας την Παρασκευή

  Εκτίμηση της Citigroup σε έκθεσή της

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδος αναμένεται να προχωρήσει την Παρασκευή ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

  H Citigroup σε έκθεσή της είχε εκτιμήσει ότι η Moody’ s θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την S&P, αναβαθμίζοντας πιθανότατα την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα και στο «B2».

  Βασικός οδηγός της αναβάθμισης του οίκου όπως εκτιμά, θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης του ESM. Οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στη διάρθρωση των δανείων της Ελλάδας, δηλαδή η επιμήκυνση της διάρκειάς τους, είναι επίσης πιθανό να αναφερθούν από την Moody’s ως πιστωτικά θετικές, υπογραμμίζει η Citi.

  Ο οίκος είχε τελευταία φορά αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας μας στις 21 Φεβρουαρίου 2018, όταν και είχε δώσει «Β3» με θετικές προοπτικές.

  Είχε αναφέρει πως οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες για ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα εάν η καλή πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων διατηρηθεί πέραν από το τέλος του προγράμματος προσαρμογής, με αποτέλεσμα την υψηλότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη και την ταχύτερη μείωση του λόγου του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η επίθεση των ελικοπτέρων… Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης έριξε μερικές σταγόνες λεμονιού πάνω στο αβοκάντο του. Ακούμπησε τα μαχαιροπίρουνα στην επιφάνεια του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk