Με την εκπαιδευτική παράσταση χοροθεάτρου «Το Θαύμα της Ενέργειας» συμμετέχει το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Re-Battery στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής, από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018, σε κεντρικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η παράσταση «Το Θαύμα της Ενέργειας» παρουσιάζεται το Σάββατο (22 Σεπτεμβρίου), στις 6:30μ.μ. στην κεντρική Πλατεία Αγίου Δημητρίου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση έχει έντονα τα στοιχεία του χορού, της θεατρικής έκφρασης και της αφήγησης και το κοινό, σε διαδραστική σχέση με τους καλλιτέχνες της σκηνής, συμμετέχει και γίνεται συμπρωταγωνιστής.

Το έργο πιάνει το νήμα από την ιστορία μιας μπαταρίας που έχοντας φτάσει στο τέλος της “ζωής” της, βάζει σκοπό να καταστρέψει τον δημιουργό της. Στην εξέλιξη της οι θεατές έρχονται αντιμέτωποι με μια φιγούρα, η οποία γίνεται ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και κορυφώνεται εξηγώντας πως κάτι επικίνδυνο και κακό μπορεί με την σωστή συμπεριφορά των πολιτών και μέσα από τις διαδικασίες της ανακύκλωσης να μετατραπεί σε καλό και χρήσιμο, μεταδίδοντας με εκπαιδευτικό και παραστατικό τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης των μπαταριών μολύβδου οξέος.

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Re- Battery αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων εκπαίδευσης, πολιτισμού, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – με μεγάλη ανταπόκριση της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς – από την αρχή της σύστασής του το 2012 έως και σήμερα. Μάλιστα, είναι παραγωγός και υποστηρικτής της καλλιτεχνικής ομάδας, που δημιούργησε και παρουσιάζει την παράταση «Το Θαύμα της Ενέργειας».

Οι συντελεστές της θεατρικής ομάδας του έργου, που συμμετέχουν με τους αντίστοιχους ρόλους στην παράσταση «Το θαύμα της Ενέργειας» είναι οι: Edgar Avetikian: «Ρι-Μπαταρούλης», Ειρήνη Λουδάρου: «Συλλέκτης», Θέμιδα Γκέκου: «Μις Βάλλον», Γεωργία Χανδράκη: «Μπαταρία». Τη σκηνοθεσία, χορογραφία και δημιουργία του έργου υπογράφει ο Edgar Avetikian.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην παράσταση θα μπορούν να λάβουν μέρος σε μία κλήρωση με δώρα. Πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην διεύθυνση www.dad.gr