Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να φτάνει στο 9,5%.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, που διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 31,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5% ολοκληρώνει τα κόμματα που «μπαίνουν» στη Βουλή.

Ακολουθούν, Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση με 2%, ενώ 1,5% συγκεντρώνουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ποσοστό 11% δηλώνει αναποφάσιστο ή αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ 5,5% των ερωτηθέντων απάντησε πως η επιλογή του θα ήταν «λευκό / άκυρο ή αποχή».

Διψήφιο είναι το προβάδισμα που καταγράφει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34%, έναντι 24% του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έκρινε αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης στα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του Ιουλίου από την κυβέρνηση, ένα ποσοστό 72% την αξιολογεί αρνητικά (Μάλλον / Σίγουρα), την ώρα που μόλις το 17% την αξιολογεί θετικά (Μάλλον / Σίγουρα).

Στο μεγάλο θέμα, πολιτικού ενδιαφέροντος, τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ, το 60% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά (Μάλλον / Σίγουρα) τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με ένα ποσοστό 28% να κρίνει θετικά (Μάλλον / Σίγουρα).