Το Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση Τύπου για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τον κατώτατο μισθό:

Πίσω από την κυβερνητική κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα καθορίζεται πλέον με υπουργική απόφαση και με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

ε τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται ότι, ακόμη κι αν δοθούν ορισμένα ψίχουλα – πρόκληση στους εργαζόμενους, για προεκλογική χρήση, η αντεργατική νομοθεσία “θα ζει και θα βασιλεύει”.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτσης δηλώνει δικαιωμένος για αυτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση της πολιτικής σε βάρος του λαού.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν την κυβερνητική απάτη και να δυναμώσουν την πάλη τους για κατάργηση του “νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου”, όλων των μνημονιακών νόμων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, όπως προτείνει η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ.

20/9/2018
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ