Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να υποστηρίζει ότι θα καταφέρει να πείσει τους θεσμούς για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων από την 1/1/2018, ένας ακόμα εκπρόσωπος των δανειστών έσπευσε να υπογραμμίσει την… ορθότητα του μέτρου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Αθήνα, όπου είχε συζητήσεις με τα στελέχη της ελληνική κυβέρνησης, το Ταμείο επιμένει πως η περικοπή των συντάξεων αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και θα πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, το μέτρο αυτό είχε συμφωνηθεί από το 2017 και δεν είναι καινούριο.

«Τα μέτρα (μεταξύ των οποίων είναι και η περικοπή των συντάξεων) έχουν συμφωνηθεί από το 2017. Δεν είναι νέα μέτρα. Η άποψη μας είναι ότι αυτά, δεν θα βελτιώσουν μόνο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά θα δοθεί και καθαρό σήμα στις αγορές ότι η κυβέρνηση μένει εντός τροχιάς, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.