Σχέδιο για την ενσωμάτωση των Αξιών της στις δομές και τις λειτουργίες της υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στο στρατηγικό της στόχο για συνεχή ενίσχυση του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης και διαμόρφωσης ενιαίας εταιρικής κουλτούρας σε όλα τα επίπεδα του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της διάδοσης των Εταιρικών Αξιών και της κατανόησής τους στην πράξη, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Αξιών, μια εσωτερική εκδήλωση για τα στελέχη της Τράπεζας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από εργαζόμενους της Τράπεζας 21 projects και πρωτοβουλίες που συνδέουν τις Αξίες της Τράπεζας με τις καθημερινές λειτουργίες της.

Μέσα από ένα διαδραστικό και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα marketplace, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με πρακτικό και βιωματικό τρόπο την ενσωμάτωση των αξιών στην λειτουργία και τις δραστηριότητες της Τράπεζας.

Σκοπός της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη και σταθερή εταιρική κουλτούρα σε ολόκληρο τον Οργανισμό με βάση τις Αρχές της Υπευθυνότητας, της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας, δημιουργώντας παράλληλα ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ανοικτή επικοινωνία, την υψηλή απόδοση και την προσωπική ανάπτυξη.

Οι νέες αξίες της Τράπεζας προέκυψαν από τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε εσωτερική έρευνα και διαμορφώνονται ως εξής:

* Δημιουργούμε συνεχώς αξία

* Βλέπουμε τα δεδομένα ως πρόκληση

* Ενθουσιάζουμε τους πελάτες μας

* Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης

Οι παραπάνω Αξίες, είναι ο τρόπος της Τράπεζας Πειραιώς για να πετυχαίνει τους στόχους της, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σκοπός της Τράπεζας Πειραιώς είναι να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την ελληνική οικονομία, να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και να στηρίζει την καινοτομία. Το αποτύπωμά της να είναι θετικό και διαρκές, με οφέλη για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους μετόχους και την κοινωνία συνολικά, σε πλήρη αντιστοιχία με τις Αξίες της Τράπεζας.