Δεν το βάζει κάτω ο δήμαρχος Αμαρουσίου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιώργος Πατούλης αναρωτήθηκε: «Κατεβαίνει ο κ. Μπακογιάννης ή δεν κατεβαίνει; Με την έννοια ότι όλα αυτά που έχουμε ακούσει είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες όσον αφορά τον κ. Μπακογιάννη. Εμείς έχουμε δηλώσει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι έχουμε δημιουργήσει τον όμιλο ‘Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά’ έναν όμιλο που στόχο έχει να δημιουργήσει μια δυναμική στο να αλλάξει η Αθήνα.»

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που κατέβει ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων: «Ό,τι γίνει θα γίνει με σοβαρότητα, και όποιος θέλει να προτείνει -προφανώς ο κ. Μητσοτάκης- θα το προτείνει, θα το ακούσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή αυτό που είναι γνωστό είναι αυτό που σας ανέφερα τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά για την Αθήνα όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες ακόμα και για τον κ. Μπακογιάννη. Δεν τον έχω ακούσει δημόσια να πει ότι κατεβαίνει στην Αθήνα όπως και εγώ ότι κατεβαίνω στην περιφέρεια. Όλα σχετίζονται με το ποιος προτείνει, ποιος αποφασίσει και ποιος δημόσια λεει.»

Γιατί να αποσυρθώ;

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει ο ίδιος σε περίπτωση που είναι υποψήφιος ο Κώστας Μπακογιάννης, ο κ. Πατούλης είπε: «Γιατί να αποσυρθώ; Εμείς το έχουμε δηλώσει αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ή οτιδήποτε άλλο το οποίο σαφέστατα να δημιουργεί μια δυναμική στο να βελτιωθεί η Αθήνα ή να βελτιωθεί η μητροπολιτικότητα της Αθήνας αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και να διατυπωθεί όμως εμείς δεν έχουμε αλλάξει κατεύθυνση στο τι θα κάνουμε.»

Ερωτηθείς γιατί θέλει να κατέβει στο Δήμο Αθηναίων: «Είμαι γέννημα θρέμμα της Αθήνας αλλά και συγχρόνως πιστεύω ότι αδικείται σήμερα η πρωτεύουσα από αυτή την εικόνα που βγάζει και αντί να είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας μας είναι η παρακμή της χώρας μας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, ανθρώπους που έχουν αγάπη για την Αθήνα και ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.»