«Φίλη της Μακεδονίας» χαρακτήρισε τη Ρωσία ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ σημείωσε ότι δεν βλέπει ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα απαντώντας στις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού άμυνας.

«Δεν έχω κανένα στοιχείο-ένδειξη για ρωσική ανάμειξη», απάντησε ο Ζόραν Ζάεφ σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνεδρίου που διεξήχθη στα Σκόπια με θέμα την ελευθερία του Τϋπου, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τζέιμς Μάτις.

«Δεν έχω αποδείξεις για παρέμβαση της Ρωσίας. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της Μακεδονίας και δεν έχει τίποτα εναντίον της ένταξης της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως είναι ενάντια στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε καθαρά. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι για μας δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά πλήρης ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Θέλουμε να χτίσουμε φιλική σχέση με όλες τις χώρες και με τη Ρωσική Ομοσπονδία επειδή πιστεύω πως ό,τι εξηγεί τη φιλία στην ΠΓΔΜ θα γίνει κατανοητό από τους φίλους στη Ρωσία, επειδή οι πολίτες μας θα παραμείνουν αφοσιωμένοι σε αυτό τον προσανατολισμό».