• Αναζήτηση

Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα αυξήσουμε το στρατό μας στην Κύπρο

Στο ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, που απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι τουρκικές δυνάμεις

Τα δημοσιεύματα των διεθνών εφημερίδων που έκαναν λόγο για εγκατάσταση βάσης στην Κύπρο διέψευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιστρέφοντας στην Άγκυρα από το Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη μιας βάσης στην «ΤΔΒΚ».

«Το να φθάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη είναι θέμα μερικών λεπτών. Η Ελλάδα δεν έχει τέτοια απόσταση. Συνεπώς δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε βάση εκεί» τόνισε.

«Αυτό αφορά μόνο το ψυχολογικό σκέλος του θέματος. Η παρουσία μας εκεί είναι σημαντική. Ζητούν να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Να με συγχωρούν, εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας εκεί αλλά αν χρειαστεί θα τον αυξήσουμε» συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Όσον αφορά στο θέμα του Κυπριακού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε: «Δεν παίρνουν από λόγια. Αν έπαιρναν, θα λύναμε αυτό το πρόβλημα τότε με τον Κόφι Ανάν. Εμείς τα αποδεχθήκαμε όλα στο Σχέδιο του Ανάν, όμως αυτοί «πούλησαν» την συμφωνία. Άλλα υποσχέθηκαν για το δημοψήφισμα και άλλα έκαναν. Εμείς είπαμε «ναι» και αυτοί «όχι». Μετά τους πήραν στην ΕΕ και μας άφησαν έξω. Από δω και στο εξής εμείς θα εφαρμόζουμε τη δική μας «συνταγή»».

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk