• Αναζήτηση
 • Ελεύθεροι οι έξι που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

  Με μήνυσή τους τέσσερις νεαροί υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση

  Στην Εισαγγελία της Μυτιλήνης οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξι άτομα νεαρής ηλικίας με βαριές κατηγορίες, που για κάποιους από αυτούς ήταν σε βαθμό κακουργήματος, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μεταξύ ομάδων νεαρών στη βόρεια παράκαμψη της Μυτιλήνης στο ύψος του νεκροταφείου της Αγίας Κυριακής.

  Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν με μήνυση τους τέσσερις νεαροί, την Κυριακή μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ζωγράφιζαν μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία, δέχθηκαν την επίθεση των έξι ατόμων.

  Μετά από κλήση στην αστυνομία ενός εκ των τεσσάρων, οι έξι συνελήφθησαν και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν κράνη και κοντάρια με σημαίες. Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατά περίπτωση, οι βαρύτατες κατηγορίες της ληστείας από κοινού και των διακεκριμένων κλοπών (γιατί καταγγέλθηκε δια της βίας αρπαγή πορτοφολιού), της απόπειρας σωματικών βλαβών, της απόπειρας βαριών σκοπούμενων σωματικών βλαβών, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

  Όπως όμως έγινε γνωστό, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η Εισαγγελική Αρχή διαπίστωσε αναντιστοιχία μεταξύ των μέσων απόδειξης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και των αδικημάτων για τα οποία θεμελιώθηκε η ανακριτική υποψία και με τα οποία παραπέμφθηκαν από την Αστυνομία. Αντικατέστησε δε τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν με άλλα πλημμεληματικού χαρακτήρα οπότε και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντας τους σε τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβριο του 2019.

  Πέρα των παραπάνω, όπως έγινε γνωστό, εναντίον των τεσσάρων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για ό,τι άλλο προκύψει κατά την προανάκριση.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk