Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών έθεσε σήμερα Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών,  δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει αυτή τη συμφωνία μιλώντας συνεχώς για «Μακεδονία» και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση
Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Καμμένος,  ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ ανάλογες, τόνισε ήταν οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία.
Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας πως εάν αυτή η συμφωνία πρόκειται να έρθει στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν.

Ωστόσο, επαναλαμβάνοντας αυτή την πάγια θέση του ουσιαστικά προσπαθεί να ξεφύγει από το ερώτημα που του τίθεται από την ημέρα που υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί δεν αποχωρεί από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει αυτή τη συμφωνία που ο ίδιος χαρακτηρίζει απαράδεκτη.

Ερωτηθείς για την φράση «τζάμπα μάγκας» που είπε για τον ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πάνος Καμμένος απάντησε πως πιστεύει ότι ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση για την πατρίδα, τονίζοντας πως σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, αυτό που την ενδιαφέρει είναι η πατρίδα και όχι «να φέρουμε τους ακροδεξιούς που βρίζαν τον Καραμανλή και τον ίδιο τον Μητσοτάκη και να τους κάνουμε πρώτους παίχτες και αντιπροέδρους», αναφερόμενος στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει τους σοβαρούς και να πετάξει έξω όλα τα φασισταριά, να φέρει πίσω στην παράταξη ανθρώπους που υπηρέτησαν σε κυβερνήσεις ΝΔ με σοβαρότητα να κοιτάξει να συμφιλιωθεί με τα κόμματα που αυτή τη στιγμή κυβερνούν και να γίνουμε μία κυβέρνηση η οποία θα βγαίνει προς τα έξω και θα στηρίζει το εθνικό συμφέρον και όταν τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, ξανατσακωνόμαστε», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.