Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία άναβε το πράσινο φως για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Ρωσία.

Ο Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από τη Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της ρωσικής Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται ένα ακόμη αίτημα σχετικό με τον Βίνικ, αυτή τη φορά από την Γαλλία, για την έκδοσή του.

Η τύχη του Βίνικ εναπόκειται πλέον στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος και θα αποφασίσει ποια θα είναι η χώρα της έκδοση του, αφού ήδη ο Άρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, είπε «ναι» και στο σχετικό αμερικανικό αίτημα.

Ο συνήγορος του εκζητουμένου Ηλίας Σπυρλιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι  «με τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».