Το περιστύλιο του Ζαππείου επέλεξαν οι άνθρωποι του Alpha για την παρουσίαση του φετινού τηλεοπτικού προγράμματος. Παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και εργαζόμενοι του σταθμού έδωσαν το παρών μεταφέροντας το κεντρικό σύνθημα , «Ζεις μαζί του».
Στην έναρξη της βραδιάς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alpha, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος απο την περυσινή πορεία του καναλιού αλλά και για το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για τη σεζόν 2018-2019. «Ο Alpha ηταν πρωταγωνιστής τη χρονιά που πέρασε στην ενημέρωση, τη μυθοπλασία και την ψυχαγωγία. Οχι μόνο δεν ακολουθήσαμε τη μόδα των καιρών, αλλά κάναμε μόδα τις δικές μας επιλογές. Αυτό κάνει  ένας τηλεοπτικός σταθμός με ηγετικό ρόλο που θέλει να είναι στην κορυφή. Έχοντας σταθερό πυλώνα τις αξίες μας, το πάθος για το καλύτερο, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα κατακτούμε την κορυφή και χαράζουμε εμείς το δρόμο της τηλεοπτικής αγοράς» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπαδρόσος.
Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβαν η Ελένη Μενεγάκηκαι ο Αντώνης Σρόιτερ.
Ο πρόεδρος του σταθμού, κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ευχαρίστησε πολλάκις τους εργαζόμενους του Alpha για το επιτυχημένο προγραμμα που εχουν χτίσει αλλά και το τηλεοπτικό κοινό για την προτίμηση του, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του μαέστρο μιας εξαιρετικής ορχήστρας.
 
Το πρόγραμμα 
Στο ενημερωτικό κομμάτι του προγράμματος συνεχίζουν για ακόμα μια χρονιά το «Alpha ρεπορτάζ» με τους Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρου, η «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, το «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, οι «360 μοίρες» με την Σοφία Παπαϊωάννου και το «Checkpoint Alpha» με την Γιάννα Παπαδάκου. Στο δυναμικό του σταθμού εντάσσεται και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης με την εκπομπή «Οδηγός καλής ζωής».
Σταθερή πλέον αξία του σταθμού αποτελούν οι σειρές του που συνεχίζουν ακάθεκτες την πορεία τους. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Το σόι σου», το «Τατουάζ» και το «Ελα στη θέση μου» με νέες ιστορίες και νέα πρόσωπα θα κρατούν και εφέτος συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό.
Όσον αφορά τις ψυχαγωγικές εκπομπές, για ακόμα μια τηλεοπτική σεζόν συνεχίζουν το «Happy Day» με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, η «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη,  το «Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο, το «Πάμε πακέτο» με την Βίκη Χατζηβασιλείου, ενώ εφέτος προστέθηκαν το «Τι λέει;» με την Ελένη Τσολάκη, το late night «Μετά τα μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη και το μαγκαζίνο του Σαββατοκύριακου «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού. Ενα project που το κανάλι στηρίζει από την αρχή ειναι ο διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής «Bake off» με παρουσιάστρια την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και κριτές τους Άκη Πετρετζίκη, Νικόλα Στράγγα και Δημήτρη Χρονόπουλο. Μαλιστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπήκαμε για λίγο μέσω ζωντανής σύνδεσης, στο πλατό του παιχνιδιού.  Ο Ακης Πετρετζίκης θα παρουσιάζει πλέον στον Alpha και την δική του εκπομπή μαγειρικής, το «Kitchen Lab». Από το πρόγραμμα του σταθμού δεν θα λείπουν οι ελληνικές και ξένες ταινίες.
Λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης του προγράμματος οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς ανακοίνωσαν ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν  ο Αντώνης Ρέμος θα έχει τη δική του θέση στο πρόγραμμα με μια εκπομπή με συνεντεύξεις και πολύ τραγούδι. Στις αρχές θα κάνει πρεμιερα και η νεα  κωμική σειρά με τίτλο «Κρατάς μυστικό;».