Με καθαρό έσοδο 1,115 δισ. ευρώ η 20ετής επέκταση σύμβασης για το Αεροδρόμιο της Αθήνας

Έγινε δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ η νέα βελτιωμένη προσφορά – Ο φάκελος θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο

Δεκτή έγινε η νέα βελτιωμένη προσφορά, ύψους 1,382 δισ. ευρώ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την 20ετή επέκταση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Η προσφορά έγινε δεκτή, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Ταμείο, από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ ΑΕ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς έλαβε υπ’ όψη μία ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk