Ισραήλ: Μετά από αποκλεισμό μιας εβδομάδας ανοίγει το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ

Το Ισραήλ ξανάνοιξε σήμερα το πρωί το μοναδικό συνοριακό πέρασμα που υπάρχει για τους Παλαιστίνιους μεταξύ της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας και το ίδιο, μία εβδομάδα μετά το κλείσιμό του εξαιτίας επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει κοντά σε αυτό, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει στις 5 Σεπτεμβρίου ότι κλείνει το Ερέζ, το μόνο συνοριακό πέρασμα ανάμεσα στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα και το Ισραήλ, για το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν για να επισκευάσει τις ζημιές που είχαν προκληθεί την προηγούμενη ημέρα από Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονταν.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν γύρω από τον τερματικό σταθμό και βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ κάποιων από αυτούς και Ισραηλινούς μεθοριακούς στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής, μιας από τις σπάνιες που γίνονται τόσο κοντά στον μεθοριακό αυτόν σταθμό που φρουρείται αυστηρά, υπέστησαν ζημιά οι γύρω εγκαταστάσεις.

Από τότε που έκλεισε, οι ισραηλινές αρχές επέτρεπαν τη διέλευση μόνον όσων έπρεπε να περάσουν για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ασθενείς που έχρηζαν περίθαλψης στο Ισραήλ ή αλλού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk