Ζάκυνθος: Μία τραυματίας μετά από πτώση βράχου στο «Ναυάγιο»

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα, αποτελούμενη από 9 άτομα, αναχωρεί με σούπερ πούμα για το νησί

(EUROKINISSI/ÇÌÅÑÁ ÆÁÊÕÍÈÏÕ)Êáôïëßóèçóç âñÜ÷ïõ óôçí ðáñáëßá ÍáõÜãéï óôçí ÆÜêõíèï ôçí ÐÝìðôç 13 Óåðôåìâñßïõ 2018. Ï âñÜ÷ïò Ýðåóå óôç èÜëáóóá ðñïêáëþíôáò Ýíôïíï êõìá ðïõ åß÷å ùò áðïôÝëåóìá íá áíáðïäïãõñéóôïýí âáñêÜêéá êáé íá ðñïêëçèïýí õëéêÝò æçìéÝò óå áõôÜ.

Μία τραυματίας μεταφέρθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του Ναυαγίου. Δόθηκε εντολή εκκένωσης της παραλίας και απαγόρευση προσέγγισης σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Ζάκυνθος: Αναστάτωση από πτώση βράχου στο «Ναυάγιο» – Πληροφορίες για μία τραυματία και αγνοούμενους

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για αγνοούμενους, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα, αποτελούμενη από 9 άτομα αναχώρησε με σούπερ πούμα για το νησί. Παράλληλα κλιμάκιο 10 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας μαζί με διασωστικό σκύλο μεταβαίνει στο νησί με πλοίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk