Την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) νέα καταβολή 413  διπλών συντάξεων και μερισμάτων, ύψους 565.737,76€, σε δικαιούχους συνταξιούχους βάσει αιτήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 και 20 Αυγούστου καθώς και στις 7 Σεπτεμβρίου  καταβλήθηκαν 961 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 1.391.296,36€, σε δικαιούχους συνταξιούχους με κύρια κατοικία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται, όπως και η υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

Οι αιτούντες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων τους μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ (1555) κατά απόλυτη προτεραιότητα.

  • Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:

α) δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ: http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm

β)   Τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

  • Ε’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Ανατολική, Λεωφ. Μαραθώνος 26ο χλμ ΡΑΦΗΝΑ
  • ΣΤ’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Ανατολική, Αγ. Δημητρίου 4 ΣΠΑΤΑ
  • Β’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Δυτική, ΠΕΟΑΚ & Μινώας ΜΕΓΑΡΑ
  • Α’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής – Βόρειος Τομέας, Μεσογείων 518 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Περ/κή Δ/νση Μη Μισθωτών Αττικής – Ανατολική, Μεσογείων 332 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Β΄ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Αττικής Δυτική, ΜΕΓΑΡΑ