Ευθείες βολές κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά επιφύλαξε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης καταλογίζοντάς της ότι «δεν έχει αντιληφθεί και δεν επικοινωνεί προς ώρας» με τις διεργασίες που συντελούνται στην Ευρώπη στην κατεύθυνση συγκλίσεων με προοδευτικό πρόσημο έναντι του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, το οποίο συγκλίνει όλο και περισσότερο με την ακροδεξιά.

«Υπάρχει το μεγάλο κάδρο, στην Ευρώπη γίνεται μια έντονη συζήτηση, πλησίασμα πόλων, αντιθετικών προγραμμάτων, καθώς το νεοφιλελεύθερο πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο ακροδεξιό και μπορεί να γίνει εκεί ένας γάμος ιστορικής σημασίας με αρνητικό πρόσημο. Η σοσιαλδημοκρατία εκ των πραγμάτων για να επιβιώσει κιόλας, θα πρέπει κάποια τμήματά της να δουν με αριστερό πρόσημο την ανάγκη για νέο κοινωνικό κράτος, όχι λιτότητα κλπ. Άρα αυτό το πλαίσιο, το μεγάλο κάδρο, πρέπει να εναρμονιστεί και στην ελληνική πολιτική ζωή», είπε στην τηλεόραση του Alpha, αναφερθείς στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου με την σοσιαλδημοκρατία.

Μάλιστα κατηγόρησε ευθέως την κυρία Γεννηματά ότι σε σχέση με αυτές τις διεργασίες «δεν έχει αντιληφθεί και δεν επικοινωνεί προς ώρας, όχι μόνο με τα πρόσωπα αλλά και με το τι γίνεται». «Λυπάμαι, είναι σκληρό αυτό που λέω, αλλά φοβάμαι πως δεν την απασχολεί, δεν έχει καταλάβει, θα δούμε… Αλλά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε: «Είμαστε αλλού. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα θα χρειαζόταν περισσότερο ως “πειραματόζωο” με θετικό πρόσημο να υπάρξει το προοδευτικό μέτωπο των δυνάμεων στην βάση προγράμματος  για την μεταμνημονιακή εποχή, κάποιο τμήμα, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είναι αλλού. Το πού δεν ξέρω αν το ξέρει, αλλά είναι αλλού και το λέει όλος ο κόσμος», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.