Β. Κικίλιας: «Προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ασφάλεια του πολίτη

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε την Ομάδα ΔΕΛΤΑ άμεσης και ταχείας επέμβασης και απαξίωσε την Ομάδα ΔΙΑΣ, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην Αθήνα και τις πόλεις μας»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησε την Ομάδα ΔΕΛΤΑ άμεσης και ταχείας επέμβασης και απαξίωσε την Ομάδα ΔΙΑΣ, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην Αθήνα και τις πόλεις μας» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως υπήρχαν μετρήσιμα αποτελέσματα το 2014, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της ΕΛΑΣ.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα FM, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφορικά με την έκθεση Συνολάκη για το Μάτι δήλωσε πως το υπέρτερο καθήκον της Πολιτείας είναι να προστατεύει τους πολίτες της, κάτι που όπως είπε, υποεκτιμήθηκε στην τραγική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Η αναζήτηση των ευθυνών των αρμοδίων είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται ήδη μια ολική αναδιάρθρωση των δομών της Πολιτικής Προστασίας και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται μια έκτακτη ανάγκη στη χώρα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει διασύνδεση όλων των δομών έκτακτης ανάγκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει επιλέξει να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κλίμα για το διάστημα ως τις εκλογές και αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει και θα αναλύσει στη Θεσσαλονίκη το όραμα, το πρόγραμμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

«Προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η ασφάλεια του πολίτη. Η αίσθηση εσωτερικής ασφάλειας, η φύλαξη των συνόρων μας, η εμπέδωση από την ελληνική οικογένεια της αίσθησης της ασφάλειας. Μια άλλη προτεραιότητά μας είναι η πάση θυσία μείωση της φορολογίας.

Αυτό είναι το κύριο συστατικό της αναπτυξιακής μας πολιτικής και η βασική διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε τους πάντες, εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Με μείωση των κρατικών δαπανών και αύξηση των εσόδων από νέες επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως πριν τέσσερα χρόνια, ο κ. Καμμένος έθετε ως προϋπόθεση της συμμετοχής του στην κυβέρνηση την άμεση καταβολή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών που τους οφείλονται. «Μαζί με τον κ. Τσίπρα, το επανέλαβαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Το επανέλαβαν στη ΔΕΘ. Μακάρι οι στρατιωτικοί και οι απόστρατοί μας να πάρουν τα χρήματά τους, το εύχομαι και το προσυπογράφω. Αντί όμως να υπόσχονται για άλλη μια φορά, ας μας πουν από την κυβέρνηση πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών και σε πόσες δόσεις θα ολοκληρωθεί» είπε.

Τέλος αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως με αποσταθεροποιημένη την άλλη πλευρά του Αιγαίου, η χώρα μας αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά, κάτι που, όπως είπε, πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα, όχι για να κερδίσει κάποιους μήνες η κυβέρνησή της, αλλά για να έχει πραγματικά οφέλη ο λαός της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk