• Αναζήτηση
 • Πέρασε στο Ευρωκοινοβούλιο το ψήφισμα για ευρωπαϊκή βοήθεια στο Μάτι

  Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε το ψήφισμα των Νίκου Ανδρουλάκη, Σοφίας Σακοράφα και Νίκου Χουντή

  Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για τη στήριξη με ευρωπαϊκά κονδύλια των καμένων περιοχών στο Μάτι.

  Το ψήφισμα συνέταξαν από κοινού οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Σοφία Σακοράφα και Νίκος Χουντής.

  Σε δηλώσεις του στο News24/7 μετά την απόφαση του ΕΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως το ψήφισμα για τις πυρκαγιές στο Μάτι αναφέρει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των καταστροφών και να προχωρήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αποφευχθούν καταστροφές το χειμώνα.

  «Τονίζουμε, επίσης, ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τον αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας που θα βοηθήσει την Ελλάδα να έχει περισσότερα έργα δασοπυρόσβεσης τα επόμενα χρόνια με κοινοτικά κονδύλια» σημείωσε ο έλληνας ευρωβουλευτής.

  Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης ερωτώμενος για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια ομιλία με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική ζωής της χώρας.

  «Έχουμε μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία θα κλιμακώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις. Ο πρωθυπουργός ήρθε στην Ευρωβουλή και δεν μίλησε ούτε για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ούτε για το σχέδιο της επόμενης ημέρας για την ελληνική οικονομία, μετά τη λήξη του μνημονίου» τόνισε.

  Σχετικά με την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, γνωστή ως «State of the Union», ο κ. Ανδρουλάκης έμεινε στην τοποθέτηση για το προσφυγικό αναφέροντας ότι «αν δεν γίνει αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, δυστυχώς Ελλάδα και Ιταλία θα περάσουν δύσκολα χρόνια λόγω της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk