Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την ανακίνηση από τη Δικαιοσύνη της υπόθεσης του δανεισμού των κομμάτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων» τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κόμματος που επισημαίνει ότι από την έρευνα «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το Κίνημα Αλλαγής υπενθυμίζει ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά του ΠαΣοΚ, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

«Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Έχουν ήδη τελειώσει», υπογραμμίζεται.