Παγκόσµιο Κύπελλο µπάσκετ

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ, ΕΡΤ2, 21:00 (Ζ)

Τη Σερβία αντιμετωπίζει η «επίσημη αγαπημένη» στη β’ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019 της Κίνας.

Ξένες ταινίες

«Kings of Mykonos»,  STAR, 22:45

Ο Στιβ, ένας Ελληνοαυστραλός, κληρονομεί μια παραλία και μια ταβέρνα στη Μύκονο από έναν θείο του. Αγνοώντας την ελληνική νοοτροπία και κουβαλώντας την άγνοια του μετανάστη, θα ταξιδέψει με τον κολλητό του στη Μύκονο πιστεύοντας ότι επιτέλους θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του. Εκεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες, που όλοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν και να του βάλουν εμπόδια στα σχέδιά του δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ανατροπές. Ο Στιβ θα ανακαλύψει πως μια δελεαστική κληρονομιά κρύβει πολλές παγίδες και πως η όμορφη Μύκονος δεν είναι ακριβώς ο παράδεισος, που φανταζόταν. Πρωταγωνιστούν οι Νικ Γιαννόπουλος, Ζέτα Μακρυπούλια, Βινς Κολοσίμο, Δημήτρης Σταρόβας, Μάνος Γαβράς, Γαλήνη Μαρία Τσεβά, Αλεξ Δημητριάδης. (Ελλάδα/Αυστραλία, 2010, 94’)

«Η δοκιµασία της αγάπης», ΕΡΤ3, 23:30

Η Μαριέλ και ο Πολ είναι παντρεμένοι 20 χρόνια και όλα φαίνονται να κυλούν κανονικά στη ζωή τους. Μέχρι τη στιγμή που η Μαριέλ ανακαλύπτει την αγάπη του Πολ να φοράει γυναικεία φορέματα. Η Μαριέλ σοκάρεται και ο Πολ προσπαθεί, γεμάτος ντροπή, να καταπιέσει τον εαυτό του και να ζήσει μια ζωή που σιχαίνεται. Νιώθει, όμως, ότι η φάρσα της ζωής του έχει φτάσει στο τέλος. Η Μαριέλ αποφασίζει να μείνει στο πλευρό του και να στηρίξει τις αποφάσεις του, ενάντια σε έναν κοινωνικό περίγυρο που είναι έτοιμος να ρίξει στην πυρά αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει. Πρωταγωνιστούν οι Marie-Josée Croze, Fred Testot, Grégoire Plantade, Jeanne Guittet, Jessica Tougloh. (Γαλλία, 2017, 90’)