Πληρωμή 800 εκατ. ευρώ στους αγρότες έως τις 26 Οκτωβρίου

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί και το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017

Η πληρωμή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών για το 2018 αναμένεται να γίνει έως τις 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης πρόκειται για περίπου 800 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό εκτιμάται ότι θα έχει εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο ίδιος, έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκόπηση της ενιαίας ενίσχυσης για παλαιά προγράμματα του 2011 και 2012 τα οποία αφορούν βιολογικά, δασώδεις καλλιέργειες, εξισωτική κ.ά. Επίσης, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017.

Μάλιστα, σημείωσε ότι εξετάζεται η …φόρμα ώστε να μπορέσει ο ΕΛΓΑ να καταβάλλει αποζημιώσεις και για τις ασθένειες στα καπνά, οι οποίες σήμερα δεν καλύπτονται.

Επίσης, επανέλαβε ότι προχωρούν σε μείωση κατά το 1/3 των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών και «περνάμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων».

Όσον αφορά στην πολύαναμενόμενη νέα προκήρυξη για τη βιολογική γεωργία, η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου ανέφερε ότι αναζητούνται όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα – από μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και από άλλους πόρους – διότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από αγρότες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk