Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία των 10 κλειστών καταστημάτων στη Στοά Εμπόρων, στην οδό Βουλής, που ξαναζωντανεύουν με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ², ο δήμος Αθηναίων περιμένει δημιουργικές προτάσεις και αναλαμβάνει την κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών δαπανών για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019.

Η δράση στη Στοά Εμπόρων θα εστιάσει στην ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, ενώ στόχος της δράσης είναι η έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και η δημιουργία ενός παραγωγικού πυρήνα εντός της Στοάς.

«Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση του σχεδιασμού μας και προχωράμε στην επαναλειτουργία 10 κλειστών καταστημάτων που βρίσκονται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, στη Στοά Εμπόρων. Καλούμε όλους όσοι ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, επιχειρηματίες, κατοίκους, νέους δημιουργούς, να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία και να κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε και πάλι ζωντάνια και προοπτική σε γειτονιές, πλατείες ή μικρές εμπορικές γωνιές» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΛΗ², βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για το άνοιγμα 6 καταστημάτων στην Πλατεία Θεάτρου.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση στη Στοά Εμπόρων θα μείνει ανοιχτή έως και την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο www.polis2.thisisathens.org