Παρέτεινε με προσωρινή διαταγή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, επιπλέον δυο μήνες, το καθεστώς προστασίας – από τους πιστωτές – στο οποίο υπάγεται ήδη η FOLLI FOLLIE. Το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά στην περίπτωση της θυγατρικής FOLLI FOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, τα αιτήματα των οποίων απερρίφθησαν.

Παράλληλα, η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων) συζητήθηκε ύστερα από πολύωρη διαδικασία, με τράπεζες και Δημόσιο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η πλευρά της εταιρείας επεδίωξε προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης, ενώ η πλευρά των τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 10,5%. Οι τράπεζες ισχυρίστηκαν ότι έχει βρεθεί επενδυτής, έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό σημειώνοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία υποστήριξε ότι είναι σε επαφή με έλληνα επενδυτή ο οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό (χωρίς να αναφέρει το όνομα του). Με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 10,5% στα ATTICA από τις τράπεζες.

Το στέλεχος του ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι η παράταση των δυο μηνών είναι σημαντική, καθώς δίνει την ευκαιρία λύσης. Ο ίδιος επεσήμανε πάντως

ότι το μέλλον των 1.142 εργαζομένων του ομίλου είναι διασφαλισμένο.