Πενήντα στελέχη τραπεζών στους εισαγγελείς για τη δανειοδότηση των κομμάτων

Αφορά σε υπαλλήλους της Εθνικής και της πρώην Αγροτικής Τράπεζας – θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος

Την κλήτευση, ως υπόπτων, εξήντα τραπεζικών στελεχών και καθ’ ύλιν (παλαιότερα) αρμοδίων εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, αποφάσισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων μέχρι το 2012.

Η πολύκροτη αυτή υπόθεση αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου το πολιτικό σκηνικό, δεδομένου ότι τόσο τα τραπεζικά στελέχη (που σημειωτέον είναι της Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας), όσο και τα κομματικά στελέχη καλούνται από την Εισαγγελία ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος.

Η εξέλιξη αυτή αναζωπυρώνει ουσιαστικά την παλαιότερη εισαγγελική έρευνα που είχε τεθεί στο αρχείο (σσ: το πόρισμα είχε συντάξει ο τότε επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γιώργος Καλούδης – η έρευνα μάλιστα αφορούσε και τον ΣΥΡΙΖΑ), και είναι το πλέον νωπό κομμάτι του θρίλερ που έχει εκτυλιχθεί τα τελευταία χρόνια με δαιδαλώδη πλοκή, καθώς έρχεται και αποσύρεται διαδοχικά από το προσκήνιο, με φάσεις έντασης και αποκλιμάκωσης.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη εξέλιξη στάθηκε η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το 2017, και ύστερα από σειρά εκθέσεων πραγματογνώμων, η Εισαγγελία δείχνει σχετική κινητικότητα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν κλητευθεί σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής (13 από την πρώτη και 37 από τη δεύτερη) – με τις κλήσεις να βρίσκονται ήδη στα χέρια τους. Αναμένεται, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, στο εξής να κληθούν και εκπρόσωποι των τριών κομμάτων.

Τα τραπεζικά στελέχη (50 περίπου τον αριθμό) θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ενώ τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk