• Αναζήτηση
 • Eρχεται νέα ρύθμιση για τον έλεγχο της αγοράς γάλακτος

  Στήριξη των ελληνικών ποικιλιών με πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

  Το σχέδιο μιας υπουργικής απόφασης για τον έλεγχο της παραγωγής, διακίνησης και πώλησης γάλακτος ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μεταξύ άλλων, βάσει των προωθούμενων ρυθμίσεων θα υποχρεώνονται όσοι εμπλέκονται στην αλυσίδα -δηλαδή κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, έμποροι- να τηρούν μηνιαίο ισοζύγιο παραγωγής, παραδόσεων, πωλήσεων, με στόχο την καταπολέμηση και των ελληνοποιήσεων.

  Το πρόβλημα στην αγορά, σύμφωνα με την υφυπουργό κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου, καταδεικνύεται και από τους ελέγχους του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Όπως είπε, «το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει 51 συστάσεις και έχουν καταλογιστεί 21 πρόστιμα».

  Επίσης, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και το πρώτο διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Θα ακολουθήσουν και τα αντίστοιχα διαχειριστικά για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εντός του επόμενου έτους.

  Παράλληλα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την αλιεία με κεντρικό πυρήνα τη διατήρηση των ιχθυοαποθεμάτων, τα οποία αποτελούν την «τράπεζα» της αλιευτικής δραστηριότητας. Όσον αφορά στο εργαλείο της βιντζότρατας, θα εφαρμοστεί αυστηρά το θεσμικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει.

  Από την πλευρά του, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του υπουργείου σχετικά με την παραγωγή πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού (σπόροι, μοσχεύματα κλπ) ελληνικών ποικιλιών. Όπως επεσήμανε σε λίγες ημέρες ο ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ θα μπορεί να προμηθεύει πιστοποιημένο υλικό ελιάς στα φυτώρια, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ποικιλίες (π. χ. αμπέλου, βάμβακος κ. α.).

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Η Μύκονος που αλλάζει Η Τζίτζι Χαντίντ είχε «δέσει» τα καστανόχρυσα, πλούσια μαλλιά της σε ένα σφιχτό σινιόν στη βάση του λαιμού. Το... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk