Ξεκίνησε εχθές, Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, η εκπαίδευση των 68 νεοπροσληφθέντων μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την εταιρεία να ανακοινώνει «την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ελληνικό σιδηρόδρομο». Πρόκειται για τις πρώτες προσλήψεις μηχανοδηγών που έχει κάνει η ιδιωτική πια εταιρεία λειτουργίας για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη 20 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, ενώ επιπλέον 40 μηχανοδηγοί θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επόμενη φάση.

Το επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ της εταιρίας μπαίνει σε τελική τροχιά, εντάσσοντας νέα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό της. Σε αυτή την πορεία, έδωσε το πράσινο φως και το άνοιγμα της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας του ΟΣΕ, καθώς κάλυψε ένα μεγάλο κενό στον ελληνικό σιδηρόδρομο δίνοντας επιτέλους τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν οι νέες γενιές μηχανοδηγών.

Μέχρι σήμερα, που ξεκινά πια το πλήρες πρόγραμμα της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας, που περιλαμβάνει την θεωρητική αλλά και πρακτική κατάρτιση νέων μηχανοδηγών, έχουν ήδη προχωρήσει τα προγράμματα εκπαίδευσης των υφιστάμενων μηχανοδηγών της ΣΤΑΣΥ.