• Αναζήτηση
 • Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου η υπουργός Προστασίας του Πολίτη

  Μαζί και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος

  Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος παραβρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και δράσεων της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια. Είναι ένα από τα σχολεία στα οποία σήμερα τροχονόμοι μοίρασαν φυλλάδια με συμβουλές προς γονείς και παιδιά για την κυκλοφοριακή αγωγή.

  Η υπουργός ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά και τόνισε ότι στηρίζει τις δράσεις της Αστυνομίας που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας οδικής συμπεριφοράς, όπως και αυτές που αφορούν στην ενδοσχολική βία και τη χρήση του διαδικτύου .

  «Είμαι κι εγώ εδώ για να στηρίξω την προσπάθεια του Αρχηγού και της Ελληνικής Αστυνομίας, που όπως είδατε, σας μοίρασαν οι ίδιοι ένα φυλλάδιο στη πόρτα του σχολείου», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό της και πρόσθεσε: «Το φυλλάδιο αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Δε λέει κάτι δύσκολο, λέει κάτι που το ξέρουμε όλοι. Όμως, είναι στα χέρια των παιδιών και των γονιών για να θυμίσουμε ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι πολίτες, στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον».

  Εκτός από τις δράσεις που γίνονται στο τομέα της ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στις δράσεις της Αστυνομίας για την ενδοσχολική βία και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

  «Η προσπάθεια του υπουργείου θα είναι διαρκής, διότι ο στόχος είναι να έχουμε μια κοινωνία ευημερίας, πολίτες με άλλη πολιτισμική θεώρηση και όχι αυτά που βλέπουμε πολύ συχνά στους δρόμους. Η συμπεριφορά στο δρόμο είναι και αυτή δείγμα πολιτισμού».

  Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης και ο προϊστάμενος του Κάδου Τάξης Ταξίαρχος Δημήτρης Αθανασόπουλος.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk