Σε υψηλό 10ετίας διαμορφώνονται οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της  Manpower Group για το δ’ τρίμηνο του 2018.

Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +16% παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους

Συγκεκριμένα το 21% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, 9% αναμένει μείωση ενώ το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Η ισχυρότερη αγορά εργασίας αναμένεται να καταγραφεί στον τομέα του Εμπορίου (Λιανική & Χονδρική), όπου οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +21%. Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης καταγράφουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +20%, ενώ οι Προοπτικές για τον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις ανέρχονται σε +19%.

Οι εργοδότες του τομέα της Γεωργίας καταγράφουν τις πιο επιφυλακτικές προθέσεις προσλήψεων, με Προοπτικές της τάξης του +5%.

Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +19%, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +13%.

Μεταξύ των προβλέψεων που αφορούν στο μέγεθος οργανισμού, οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων αναμένονται από τους εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +36%. Οι εργοδότες των Πολύ Μικρών επιχειρήσεων προβλέπουν μέτρια δραστηριότητα προσλήψεων, καταγράφοντας Προοπτικές της τάξης του +8%.