• Αναζήτηση
 • Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο

  Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας

  Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όλοι οι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, με δύο εξ αυτών – συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ- να καταδικάζονται για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  Επειτα από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών, οι δικαστές ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους στους 13 κατηγορουμένους για την αγορά με «καπέλο» του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ που εκδόθηκε το 2006, αλλά και του μη δομημένου ομολόγου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα. 

  Χωρίς να ανακοινωθεί σκεπτικό από έδρας, κηρύχθηκαν αθώοι από τις κακουργηματικές κατηγορίες (μεταξύ άλλων) της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ και οι υπεύθυνοι των εταιρειών JP Morgan, ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Οι δύο τελευταίες εταιρείες κατά το κατηγορητήριο, ήταν οι ενδιάμεσοι στην πώληση του δομημένου ομολόγου.

  Αντιθετως, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους εκπρόσωπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη.

  Τον Γ.Αποστολίδη για έκδοση εικονικών τιμολογίυτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

  Τον Θ.Πρινιωτάκη για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα. 

  Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδη, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

  Πρωτοδίκως, οι 13 εμπλεκόμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk