Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών – Μόνιμη διευθέτηση του θέματος προανήγγειλε ο Αλ. Χαρίτσης

Παρατείνονται, για άλλη μια φορά, έως το τέλος του χρόνου οι ισχύουσες συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δίνεται και η δυνατότητα ανάθεσης σε προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους της εκτέλεσης των δρομολογίων στις περιπτώσεις που εκκρεμούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση για το θέμα καθώς έχει να κάνει με την ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

«Δεν μπορούμε να τρέχουμε να καλύψουμε τελευταία στιγμή τα κενά», σημείωσε και προανήγγειλε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα βελτιώνει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να επιτρέπει μια μόνιμη επίλυση του ζητήματος. Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες καθώς και τα υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk