Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων σημείωναν άνοδο σε υψηλό πέντε εβδομάδων την Τρίτη, καθώς περιοριζόταν η ζήτηση για «ασφαλή επενδυτικά καταφύγια» μετά τη δέσμευση της Ιταλίας για δημοσιονομική πειθαρχία και την επικείμενη συμφωνία για το Brexit.

Σύμφωνα με το Reuters οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχωρούσαν για έβδομη συνεχή συνεδρίαση, με τους μακράς λήξης τίτλους να σημειώνουν χαμηλό από τα τέλη Ιουλίου. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 2 μονάδων βάσης στο 0,423% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού υποχωρούσε στο 2,7%, σε χαμηλό άνω των 6 εβδομάδων.

Η διαφορά απόδοσής των δύο 10ετών ομολόγων διαμορφωνόταν στις 225 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο σημείο από τον Αύγουστο. Η ζήτηση για ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης δεχόταν περαιτέρω πλήγμα από τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ ότι μία συμφωνία για το Brexit μπορεί να επιτευχθεί στις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες.

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,26% στο 4,09% αυτή την ώρα, ενώ η απόδοση του 5ετούς κρατικού τίτλου σημειώνει πτώση της τάξης του 2,09% στο 3,227%. Την προηγούμενη εβδομάδα το ελληνικό 10ετές είχε «σκαρφαλώσει» στο 4,6%.