Σε σταθερή πορεία κερδοφορίας παρέμεινε η INTERAMERICAN κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων 13,5 εκατ. ευρώ και λειτουργικά (επαναλαμβανόμενα) κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% έναντι του περυσινού εξαμήνου. Η συμβολή στην κερδοφορία της παραγωγής ασφαλίστρων, έφθασε κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου στα 184,7 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 4,2% έναντι του πρώτου εξαμήνου 2017 (177,2 εκατ.).

«Σε μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων και στη βάση ενός φιλόδοξου πλάνου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του οργανισμού, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές οι επιδόσεις μας, δεδομένου ότι υλοποιούνται παράλληλα, κρίσιμα έργα για την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της INTERAMERICAN στο εγγύς μέλλον. Βρισκόμαστε σε φάση εξέλιξης μεγάλου εύρους, προχωρώντας με γοργά βήματα τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις λειτουργίες μας, από την οργάνωση και τη διαχείριση μέχρι τις πωλήσεις. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας σε άλλους τέσσερεις κρίσιμους τομείς στρατηγικής προτεραιότητας: στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και ανταπόκριση στις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται, την καινοτομία σε εφαρμογές και προϊόντα με δημιουργία οικοσυστημάτων γύρω από την ασφάλιση, τον νέο τρόπο εργασίας με οργανωτική αναδόμηση και σύγχρονη αντίληψη διοικητικής λειτουργίας, που αναδεικνύει τη συμμετοχή και ομαδικότητα και ακόμη, την εισαγωγή μεθόδων βελτίωσης της ποιότητας των δεδομένων μας με ανάπτυξη δεξιοτήτων και εργαλείων ανάλυσης, σύγκρισης και προβλέψεων. Σε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια, έρχεται ως επιστέγασμα η αύξηση των κερδών και του κύκλου εργασιών της εταιρείας, με παραγωγικά αποτελέσματα στα οποία συνεισφέρουν όλα τα δίκτυα διανομής» επισημαίνει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN.

H φερεγγυότητα του οργανισμού παραμένει κατά το εξάμηνο υψηλή και στις τρεις εταιρείες των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων: Ζωής 163%, Ζημιών 194% με εφαρμογή του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου πρωτοποριακά για την Ελλάδα και Βοήθειας 138%. Ιδιαίτερα υψηλός, ενδεικτικός της αξιοπιστίας της INTERAMERICAN και της εμπιστοσύνης των πελατών, είναι ο δείκτης Net Promoters Score (NPS), που φθάνει στο 58,8%. Ο συνεχής και μεθοδικός έλεγχος των δαπανών συνεισφέρει στα οικονομικά αποτελέσματα, με τα λειτουργικά έξοδα περιορισμένα στα 57,8 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα αποτελέσματα παραγωγής ασφαλίστρων, ο οργανισμός παρουσιάζει κατά το πρώτο εξάμηνο σημαντική αύξηση (10,1%) μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στις Γενικές ασφαλίσεις, που ανέρχονται στα 103,4 εκατ. έναντι 93,9 εκατ. αντιστοίχως πέρυσι. Υπογραμμίζεται η αύξηση στην παραγωγή του κλάδου οχημάτων (10%), με 269.443 ασφαλισμένα οχήματα από την INTERAMERICAN και 339.437 από την Anytime, που έχει ξεκινήσει από το 2017 δραστηριότητα και στην Κύπρο. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της παραγωγής και στους κλάδους πυρός (18,2%), αστικής ευθύνης (24,3%), μεταφορών (41,4%) και σκαφών (29,6%). Στον τομέα Υγείας, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 52,5 εκατ. ευρώ έναντι 49,8 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο 2017 (αύξηση 5,5%). Αξίζει να επισημανθεί η στροφή στην εμπορική προσέγγιση των ασφαλίσεων υγείας, με έμφαση στο πρωτοποριακό μοντέλο ευέλικτης σύνθεσης συμβολαίων εξατομικευμένης ασφάλισης, που η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει κατά τις επόμενες ημέρες. Στις ασφαλίσεις Ζωής, η παραγωγή ασφαλίστρων έφθασε στα 28,8 εκατ. ευρώ, έναντι 33,5 εκατ. πέρυσι. Στα ανωτέρω αποτελέσματα περιλαμβάνονται και αυτά τις INTERAMERICAN Βοήθειας, που σημείωσε παραγωγή 15,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η INTERAMERICAN έχει καταλήξει να αποδώσει, για τα περσινά κέρδη, ιδιαίτερα αυξημένο μέρισμα φέτος στους μετόχους της. Ο μητρικός όμιλος ACHMEA, που ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα του κατά το πρώτο εξάμηνο με κέρδη προ φόρων 200 εκατ. ευρώ, περιβάλλει με σταθερή εμπιστοσύνη την INTERAMERICAN, εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσαρμοστικότητα της εταιρείας και την πρότυπη συμβολή της σε θέματα στρατηγικής προτεραιότητας του ομίλου, όπως είναι η ψηφιακή διανομή.