• Αναζήτηση
 • Η νέα σεζόν του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

  Μεγάλες ορχήστρες, διάσημους ερμηνευτές, νέες παραγωγές αλλά κι ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνει την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια θα παρουσιάσει όλες τις σονάτες του Σούμπερτ σ΄έναν πιανιστικό άθλο

  Συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, έθνικ, τζαζ, όπερα, θέατρο, ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, κινηματογράφος. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο απ΄όσα συνθέτουν το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019. Λαμπερά ονόματα και σύνολα όπως η Αννε Ζόφι Μούτερ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, ο Νικολάι Λουγκάνσκι, ο Θεόδωρος Κουρεντζής, η Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια , ο Γουίλιαμ Κρίστι, ο Βαλέρι Σοκόλοφ, το Nederlands Dans Theater Ι , τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, νέες παραγωγές αλλά και διευρυμένα εκπαιδευτικά προγράμματα διεκδικούν το ενδιαφέρον του κοινού κάθε ηλικίας.

  Μέσα απ΄αυτό τό πρίσμα και με έμφαση στον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι-Μεγάλοι Ερμηνευτές» το Μέγαρο εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας υπό τον Μιχαήλ Πλέτνιεφ και σολίστ τον διάσημο ρώσο πιανίστα Νικολάι Λουγκάνσκι (18/11/2018). Η σειρά θα συνεχιστεί, μεταξύ άλλων, με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου υπό τον σερ Ρότζερ Νόρινγκτον με τη σύμπραξη του διάσημου τούρκου πιανίστα Φαζίλ Σάι (13/12/2018) ενώ θα ακολουθήσουν το πολυβραβευμένο σύνολο Balthasar Neumann (χορωδία-ορχήστρα) υπό τον Τόμας Χένγκελμπροκ (25/1/2019), ο Θεόδωρος Κουρεντζής με την ορχήστρα MusicAeterna (16/4/2019) και η μεγάλη σταρ του βιολιού Αννε Ζόφι Μούτερ πλασιωμένη από την Chamber Orchestra Vienna-Berlin (20/5/2019).

  Στο πλαίσιο του κύκλου «Μεγάλοι Ερμηνευτές» η μεγάλη κυρία του πιάνου Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια παρουσιάζει όλες τις σονάτες του Σούμπερτ σ΄έναν πιανιστικό άθλο (20/10 2018, 29/11/2018, 27/3/2019) που θα εκταθεί σε δύο καλλιτεχνικές περιόδους, την εφετινή και την επόμενη.
  Αναφορικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν η «Οπερα του Ζητιάνου» του Τζον Γκέι από το δίδυμο Γουίλιαμ Κρίστι (μουσική διεύθυνση)-Ρόμπερτ Κάρσεν (σκηνοθεσία) στο πλαίσιο του κύκλου «Οπερα- Μουσικό Θέατρο» (1&2/11/2018) αλλά και οι εμφανίσεις του Nederlands Dans Theater, ενταγμένες στον κύκλο «Χορός» (2-5/2/2019). Οι σειρές «Megaron Underground» και «With a Twist» συνεχίζονται ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκδηλώσεις για παιδιά, η σειρά «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις _ εξαιρετικά δημοφιλείς κάθε χρόνο_ αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk