Ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει το πρωί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο ένατος ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Ο έλληνας πρωθυπουργός που έφθασε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Αλσατίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Το πρωί ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός στο ΕΚ από τον πρόεδρο του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι και στη συνέχεια θα μιλήσει στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μέλλον της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός θα δευτερολογήσει επίσης μετά τις παρεμβάσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Μετά τις κοινές δηλώσεις Ταγιάνι – Τσίπρα στους δημοσιογράφους, ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, τον ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και αλλά στελέχη του ΕΚ.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk