Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, καθώς εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητούσαν να συναντηθούνμε την Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ να εισέλθουν στον χώρο του υπουργείου.

Τελικά, θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σε λίγη ώρα στο ΥΜΑΘ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας της Μακεδονίας είχαν πραγματοποιήσει πορεία με αφετηρία το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και διερχόμενοι από κεντρικά σημεία της πόλης έφτασαν στο ΥΜΑΘ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πορείας τους πέρασαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, όπου άπλωσαν ένα μεγάλο πανό.

Εκεί, με επικεφαλής τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, έχουν υποβάλλει αίτημα συνάντησης με τη νέα υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου προκειμένου να της εκθέσουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ως προς τις ελλείψεις προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό που γράφει «Καταρρέει το ΕΣΥ», ενώ έχουν φτιάξει και μια κατασκευή που παραπέμπει στο κρεβάτι του Προκρούστη με σύνθημα «Επαγγελματίες υγείας πρόνοιας στο κρεβάτι του Προκρούστη».

«Τώρα που ο κύριος Τσίπρας έχει ανασάνει από το μνημόνιο καλό θα ήταν να μην εγκαινιάζει ΤΟΜΥ, σαν να πρόκειται για το μουσείο της Ακρόπολης, αλλά να έρθει σε ένα μεγάλο εφημερεύον νοσοκομείο και να μιλήσει με τους ασθενείς. Να διαπιστώσει την ταλαιπωρία τους που είναι πάνω από 8 ώρες. Είναι βέβαιο πως κανένας ασθενής δεν θα τον περιμένει με λουλούδια», δήλωσε σύμφωνα με το voria.gr ο κ. Γιαννάκος στους δημοσιογράφους..