Πείτε το σύμπτωση, πείτε το τυχαίο, αλλά όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στη συμπρωτεύουσα και ο… Ρουβίκωνας. Και πώς νομίζετε ότι αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης στην πληροφορία που του έδωσαν ότι μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν εισβολή στο κτίριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος; Στην αρχή κούνησε το κεφάλι του με απορία, αλλά εν συνεχεία έκανε μια… επική δήλωση προς τους συνεργάτες του: «Με όσα είπε η Γεροβασίλη προσφάτως περί Ρουβίκωνα, δεν αποκλείω ο Ρουβίκωνας να ζητήσει και περίπτερο στη ΔΕΘ», για να συμπληρώσουν οι συνεργάτες του ότι «εάν το ζητήσει, θα το έχει σίγουρα το περίπτερο και μάλιστα δωρεάν». Επεσε βέβαια γέλιο, όχι όμως από τον κ. Μητσοτάκη. Ο οποίος να σημειώσω ότι οργίστηκε όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με το πανό που κρέμασαν οι του Ρουβίκωνα με συνθήματα εναντίον των… αφεντικών.
To… F-35 πήγε στην Εκθεση
Ενας προσομοιωτής πτήσεων («flight simulator») μεταφέρθηκε στο αμερικανικό περίπτερο της ΔΕΘ και τέθηκε ήδη σε λειτουργία. Πρόκειται για τον προσομοιωτή πτήσεων του περιβόητου F-35, τον οποίο αγόρασε η Τουρκία, πλην όμως ακόμη να της παραδοθεί και δεν πρόκειται να της παραδοθεί στο άμεσο μέλλον όσο επιμένει στην αγορά των S-400. Ετσι, τα F-35 (μαχητικά αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως και προσγειώσεως) ήρθαν στην Ελλάδα, όχι όμως σε κάποιο στρατιωτικό αεροδρόμιο, αλλά σε κτίριο της ΔΕΘ. Μαζί με τα F-35 αφίχθησαν και τα flight simulators ενός F-16 (αναβαθμισμένου) και ενός C-130.
Εμπειρία αποκτηθείσα στα F-16
Μου λένε ότι τα flight simulators περιμένουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τα… δοκιμάσει, αφού έχει ήδη αποκτήσει πτητική εμπειρία με το «πέταγμα» που έκανε με ένα F-16. Απλώς υπενθυμίζω ότι μετά την πτήση με το F-16 ο κ. Τσίπρας πήγε στον Λευκό Οίκο και συμφώνησε με τον πλανητάρχη την αναβάθμιση των δικών μας F-16. Δείτε τώρα και κάτι συμπτώσεις. Προς το τέλος Σεπτεμβρίου (εκεί γύρω στις 22 του μηνός) ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται εκτός απροόπτου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ήδη το διπλωματικό του γραφείο προσπαθεί να του κανονίσει μια συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλωστε οι Αμερικανοί αποδείχθηκαν οι καλύτεροι φίλοι της κυβέρνησης Τσίπρα.
Google, Microsoft, ΙΒΜ και Coca-Cola
Και τι δεν έφεραν στην εφετινή ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα. Εταιρείες κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας φαίνεται ότι ξεπέρασαν τους αρχικούς δισταγμούς τους και κάτω από τη διακριτική πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης πείστηκαν να συμμετάσχουν στη ΔΕΘ, όχι μόνον με περίπτερα και εκθέματα, αλλά και με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και ανακοινώσεις πανευρωπαϊκού βεληνεκούς. Και όλα αυτά επειδή θέλουν να δείξουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα μας: Η Microsoft, η IBM, η Procter & Gamble, η Google, η Lockheed Martin, η Coca-Cola είναι μερικές από τις αμερικανικές βιομηχανίες που βρίσκονται ήδη στη ΔΕΘ. Η Google, για παράδειγμα, θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά ένα ειδικό πρόγραμμα για τα μουσεία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Το Facebook θα παρουσιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις, ενώ η Coca-Cola ξεκίνησε ήδη το δικό της πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη, Πρωτεύουσα Ιδεών». Εκείνο όμως που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι τα σχέδια των Aμερικανών για τα εξοπλιστικά. Και εξηγούμαι…
Και συμπαραγωγές
Δεν είναι μόνον τα flight simulators των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς που μας έφεραν για επίδειξη οι Aμερικανοί στη Θεσσαλονίκη, ούτε η παρουσία της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι της πόλης (USS Mount Whitney), αλλά η άφιξη στη συμπρωτεύουσα της οργάνωσης «Α-USA». Πρόκειται για έναν πανίσχυρο σύνδεσμο αμυντικών βιομηχανιών με πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει νέα πρωτοποριακά προϊόντα, αλλά (και εδώ είναι το ενδιαφέρον) θα ανακοινώσει και συνεργασίες συμπαραγωγής με ελληνικές εταιρείες.
Το «Ασημένιο Βέλος» του Πρωθυπουργού
Στη ΔΕΘ θα υπάρχουν και δύο… βαγόνια. Το ένα θα είναι του μετρό της Θεσσαλονίκης και το άλλο ένα βαγόνι από το περίφημο «Ασημένιο Βέλος» που θα κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέσα 3,5 ώρες. Και τα δύο θα τιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα έχει προγραμματισθεί και ένα μικρό ταξιδάκι του κ. Τσίπρα με το «Ασημένιο Βέλος». Θα τον πάει έως την Κατερίνη (και μάλλον δεν θα καταλάβει τίποτε από ταχύτητα).
Εξαφάνισαν τη φωτιά στο Μάτι



Ας πάμε τώρα ένα ταξιδάκι στο Στρασβούργο όπου την Τρίτη αναμένεται να το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «η επόμενη ημέρα των μνημονίων». Εως εδώ καλά θα πείτε. Ελα όμως που στην ατζέντα του Ευρωκοινοβουλίου υπήρχαν δύο θέματα για να συζητηθούν την Τρίτη, το ένα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και το δεύτερο για την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Και ως εκ θαύματος, και τα δύο θέματα… εξαφανίστηκαν από την ατζέντα. Δεν ήθελαν, βλέπετε, να «γρατζουνήσουν» τη μεταμνημονιακή εμφάνιση του κ. Τσίπρα ενώπιον των ευρωβουλευτών.
Αρχισε τα βιντεάκια πάλι ο Τσίπρας

Μετά από απουσία δύο μηνών (λόγω της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι) ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη βοήθεια της προσωπικής του σκηνοθέτιδας Ζωής Χαλιδιά άρχισε και πάλι τα βιντεάκια που πάντοτε τελειώνουν με τη φράση «Είναι δίκαιο έγινε πράξη». Αυτή τη φορά το βίντεο μας πάει βόλτα στα… νησιά:. Και σ΄αυτά όμως που αύξησε τελευταίως το ΦΠΑ. Αλλά στο βίντεο δεν εμφανίζονται τέτοια θλιβερά για την κυβερνητική προπαγάνδα βίντεο, απλώς αναφέρονται στο γεγονός ότι:«η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική για τα νησιά της ελληνικής επικράτειας» γράφει στη σελίδα του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραθέτοντας λεπτομέρειες και το σχετικό βίντεο.

HeliosPlus