Κίσινγκερ: Αφήστε τους Τούρκους να κάνουν ό,τι θέλουν στην Κύπρο

Σε ένα από τα έγγραφα για την τουρκική εισβολή που δημοσιεύει η ιστοσελίδα ahvalnewstr.com, ο Χένρι Κίσινγκερ (τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) προέτρεψε τον τότε πρόεδρο Φορντ (που μόλις είχε αντικαταστήσει τον Νίξον) να επιτρέψει στους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στην Κύπρο, γιατί όπως του είπε «έχουν το δικαίωμα».

Άρχισαν να αποχαρακτηρίζονται έγγραφα φωτιά για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Ενα απ΄αυτά που δημοσιεύει η ιστοσελίδα ahvalnewstr.com, ο Χένρι Κίσινγκερ (τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) προέτρεψε τον τότε πρόεδρο Φορντ (που μόλις είχε αντικαταστήσει τον Νίξον) να επιτρέψει στους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στην Κύπρο, γιατί όπως του είπε «έχουν το δικαίωμα»!
Ο Κίσινγκερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr είχε υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν κανένα λόγο να εναντιωθούν στην προοπτική να ελέγχουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου! Αυτά αναφέρονται στα αποχαρακτηρισμένα πρακτικά μιας συνάντησης που είχαν Φορντ και Κίσινγκερ. «Οι Τούρκοι έχουν δίκιο. Ας πάρουν αυτό που θέλουν και μετά ας διαπραγματευτούν με βάση την κατοχή».
Ο Κίσινγκερ θεωρούσε την Τουρκία πιο σημαντικό σύμμαχο από την Ελλάδα και γι΄ αυτό έλεγε πως σε περίπτωση πολέμου οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν την Άγκυρα.
Αμέσως μετά απ΄ αυτή τη συνάντηση οι Τούρκοι συνέχισαν τις επιθετικές τους κινήσεις…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk