• Αναζήτηση
 • Είναι παράλογος ο Ιονέσκο;

  Μπήκε ο Σεπτέμβριος και μαζί ήρθαν οι πρώτες θεατρικές καραμπόλες.

  Μπήκε ο Σεπτέμβριος και μαζί ήρθαν οι πρώτες θεατρικές καραμπόλες.
  nnn
  Οι «Μαριονέτες» του Μπέργκμαν, η παράσταση που επρόκειτο να ανέβει στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, ακυρώθηκε από την επικεφαλής του θεάτρου Ειρήνη Λεβίδη λόγω μη επιχορήγησης από το ΥΠΠΟ.
  nnn
  Γιατί δεν δόθηκε η επιχορήγηση; Γιατί κατά τη διάρκεια της περασμένης θεατρικής σεζόν το θέατρο ήταν ασυνεπές ως προς τις οικονομικές του υποχρεώσεις – χρωστά 1.500 ευρώ στον Περικλή Μουστάκη, ο οποίος και έκανε καταγγελία.
  nnn
  Μόνο που η δέσμευση για τις «Μαριονέτες» δεν ήταν υπό όρους. Και έτσι λίγο προτού ξεκινήσουν οι πρόβες όλη η ομάδα (συντελεστές, θίασος) βρέθηκε, έτσι ξαφνικά, στον αέρα… Ακολούθησε αναταλλαγή επιστολών δημοσίως και το θέμα θα λυθεί στα δικαστήρια.
  nnn
  Επιχορηγήσεων και εκπλήξεων συνέχεια: Υπόθεση Ιονέσκο.
  nnn
  Για τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» κατατέθηκαν δύο αιτήσεις. Η πρώτη, στην οποία και εγκρίθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ (το δεύτερο μεγαλύτερο που έδωσε εφέτος το ΥΠΠΟ), ήταν από τη Σοφία Μαραθάκη και την ομάδα της -ΑΤΟΝΑΛ.   
  nnn
  Η δεύτερη προήλθε από τη Β΄ Σκηνή του Οδού Κεφαλληνίας και απερρίφθη.
  nnn
  Τι αποδείχθηκε; Η Σοφία Μαραθάκη δεν είχε τα δικαιώματα του έργου για το οποίο έκανε αίτηση. Τα δικαιώματα τα έχει η ομάδα της οδού Κεφαλληνίας, η οποία και θα το ανεβάσει έτσι κι αλλιώς – με τον Αλέξανδρο Μυλωνά και τη Φαίη Ξυλά.
  nnn
  Ακούω ότι στο ΥΠΠΟ αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα 30.000 ευρώ και αναζητούν λύση για την κυρία Μαραθάκη – είτε για άλλο έργο είτε για ανέβασμα του ίδιου έργου τον Μάιο του ’19, όταν θα έχει κατέβει από το Κεφαλληνίας.
  nnn
  Παράλογο; Οχι δα. Ανήκουστο και προκλητικό, αν συμβεί βέβαια.
  nnn
  Γιατί πολύ απλά όταν μια αίτηση στερείται του βασικού στοιχείου για το οποίο και γίνεται, κάτι δηλώνει για τους αιτούντες…
  nnn
  Η Λυδία Κονιόρδου έφυγε ύστερα από 21 μήνες. Η Μυρσίνη Ζορμπά ήρθε. Αλήθεια, ο πολιτισμός πού είναι;
  nnn
  Αύριο συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον θάνατο της Ελλης Λαμπέτη: ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 1983. Στη φωτογραφία από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Το τελευταίο ψέμα».

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός