Σπούδασε θεατρολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποκριτική με υποτροφία του ΘΟΚ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς και υποκριτική για τον κινηματογράφο στην Αμερική στο NYFA (Los Angeles). Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης χορό (κλασσικό μπαλέτο) και μουσική (πιάνο) ενώ έχει δουλέψει σε θεατρικές παραστάσεις και musical και φυσικά είναι και τραγουδίστρια.
Πολυτάλαντη και πολύπλευρη η Σαλίνα Γαβαλά έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ και έχει συνεργαστεί τόσο δισκογραφικά οσο και επί σκηνής μεταξύ άλλων με τους: Γιάννη Κότσιρα, Στέφανο Κορκολή, Αντώνη Μιτζέλο, C:REAL,Γιώργο Καραδήμο, Sunny Μπαλτζή, Νίκο Αντύπα,Μάνο Ξυδούς, Λάκη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κοργιαλά, Γιαννη Σαββιδάκη , Νίκο Μωραΐτη , κ.α
Την χρόνια που πέρασε ανέβασε τη μουσικοθεατρική παράσταση «’Ονειρα γλυκά» σε κείμενο δικό της και σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου. Προσφάτως κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Καρδιά σα Θάλασσα» (Heaven Music), ένα κομμάτι που βγάζει νοσταλγία, χωρίς αυτό να σημαίνει τι δεν είναι σημερινό. Η Σαλίνα Γαβαλά μιλά στο vima.gr με αφορμή αυτή τη νέα της κυκλοφορία αλλά και τα μελοντικά της σχέδια.


Καρδιά σα θάλασσα ή καρδιά σα γυναίκα;
«Η θάλασσα είναι γυναίκα. Έχει μυστήρια καρδιά. Μπορεί να σε γαληνέψει, να σε μαγέψει, να σε ταξιδέψει ή να σε παρασύρει στο βυθό.»Σαν αγαπά παιδεύει»».

Το τραγούδι βγάζει μια νοσταλγία; Ηταν κάτι που το επιθυμούσατε εξ΄αρχής ή προέκυψε κατά την διαδικασία της ηχογράφησης;

«Το ίδιο το τραγούδι ήταν τόσο δυνατό που μας ταξίδεψε από μόνο του, βέβαια και οι συνεργάτες μου έκαναν μια ενορχήστρωση με πολύ ιδιαίτερα στοιχεία, όπως ο ήχος της λατέρνας, που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Έχει κάτι το ονειρικό. Γι αυτό και ήθελα να μας ταξιδεύει και το βίντεο κλιπ όπως το τραγούδι, έτσι σκέφτηκα το κρεβάτι στη θάλασσα και αποφάσισα να το σκηνοθετήσω η ίδια.»


Να περιμένουμε από το φθινόπωρο το άλμπουμ ή υπάρχουν διαφορετικά σχέδια;

«Υπάρχει σχέδιο για ένα άλμπουμ. Αλλά σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσουμε live άλμπουμ με κάποια από τα τραγούδια της παράστασης «Όνειρα γλυκά» στην οποία περιλαμβάνεται και η «Καρδιά σα θάλασσα» αλλά και το προηγούμενο μου single »Ο άνθρωπος»».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της διαδρομής σας, τι κρατάτε και τι πετάτε;

«Τα κρατάω όλα κι αυτά που με κράτησαν πίσω κι αυτά που με βοήθησαν να πετάξω. Τα πρώτα είναι μαθήματα, τα δεύτερα είναι δώρα και δεν θα ήμουν ίδια χωρίς όλα αυτ . Και είμαι σε μια φάση της ζωής μου που νιώθω πιο έτοιμη από ποτέ, πιο συμφιλιωμένη με τον εαυτό μου, τα λάθη και τα όνειρα μου, από κάθε άλλη στιγμή. Και σ’ αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξε και το κείμενο που έγραψα για την παράσταση »Όνειρα γλυκά» που είναι ένας οδηγός αισιοδοξίας και συμφιλίωσης με τον εαυτό μας . Και έχω μάθει μέσα απ΄ αυτό να αγαπάω τις στιγμές πιο πολύ από το χρόνο. Γιατί ο χρόνος σου υπόσχεται, η στιγμή στο δίνει. Αγαπάω λοιπόν όλες τις στιγμές…»

Τελικώς, άξιζε η ενασχόλησή σας με το τραγούδι και την τέχνη γενικότερα;

«Η τέχνη είναι εσωτερική ανάγκη. Δεν το αντιλαμβάνομαι σαν μια δουλειά που κάνω, αλλά σαν κάτι που είμαι. Άρα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αυτό. Σίγουρα κάποιες φορές με πληγώνει, με απογοητεύει, αλλά έτσι είναι όταν αγαπάς κάτι πολύ, σε παιδεύει Γίνεσαι πιο ευάλωτος σε σχέση μ’ αυτό. Έχει επιρροή πάνω σου. Όμως είναι και κάτι στιγμές που σε αποζημιώνουν για όλα. Σαν αυτές που έζησα φέτος, στα «Όνειρα γλυκά» με τα υπέροχα σχόλια του κόσμου, για το πόσο τους άγγιξε και τους βοήθησε η παράσταση. Αυτές είναι ανεκτίμητες αξίες ..»



Ο δρόμος για τους καλλιτέχνες – συνήθως – δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό μήπως σε κάνει περισσότερο σκληρό σαν άνθρωπο τελικά;

«Είναι στρωμένος τη μια με ροδοπέταλα, την άλλη με αγκάθια. Πιο σκληρή δεν θα έλεγα ότι έχω γίνει. Πιο δυνατή σίγουρα. Και προσπαθώ να θυμάμαι ότι σε όποιο σημείο του ταξιδιού κι αν φτάσεις, πότε θα ταξιδεύεις στον αφρό και πότε θα νιώθεις ότι θα χάνεσαι στο βυθό. Πάντα θα έχει εναλλαγές το ταξίδι, γι’ αυτό καλό είναι να το θυμόμαστε και στις επιτυχίες, για να μην ανεβαίνει πιο πάνω το εγώ μας από το εμείς, αλλά και στις αποτυχίες για να μην πέφτουμε τόσο βαθειά. Είναι και η σχέση μας με την τέχνη όπως και κάθε σχέση, όπως κι ο έρωτας: Μια διαδρομή από το γοητεύομαι στο απογοητεύομαι και πίσω…»


Κλείνετε τα μάτια σας, ποια είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζεται;

«Μια γαλήνια, υπέροχη, καταγάλανη θάλασσα…»

Τα τριάντα είναι μια κομβική ηλικία για τη ζωή ενός ανθρώπου; Αν δεν κάνω λάθος ακουγόταν στην παράσταση «Όνειρα γλυκά»;

«Ναι και ήταν ακριβώς και η αφορμή να γράψω αυτό το έργο. Γιατί κάπου μετά τα τριάντα νιώθεις την ανάγκη να κάνεις ένα πρώτο απολογισμό. Να δεις που έφτασες, ποια όνειρα σου πραγματοποιήθηκαν, αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω τον φανταστικό μελλοντικό μου εαυτό, τον οποίο υποδύεται η τραγουδίστρια Ελπίδα, η οποία όνομα και πράγμα, έρχεται στη σκηνή ακριβώς για να δώσει στην ηρωΐδα που υποδύομαι ελπίδα, να τη βοηθήσει να συμφιλιωθεί με τα λάθη της και να αγαπήσει τον εαυτό της απ΄ την αρχή. Τα τριάντα είναι η ηλικία που επιβάλλεται να τα βρούμε με τον εαυτό μα . Και τα «Όνειρα γλυκά» με έχουν βοηθήσει σαν άνθρωπο να με αγαπήσω όπως είμαι αλλά και σαν καλλιτέχνη να υπάρξω στη σκηνή όχι απλά για να τραγουδήσω ή να παίξω ένα ρόλο από ματαιοδοξία για να είμαι εγώ καλή, αλλά από ανάγκη να κάνω τον κόσμο καλύτερ ! Με τον πιο απλό τρόπο: μεταφέροντας ένα μήνυμα αγάπης από τον παιδικό μας εαυτό στον τωρινό . Είτε είμαστε 30 είτε 70 πρέπει να κρατάμε ζωντανό το παιδί μέσα μας και να αγαπιόμαστε, γιατί τότε πιο εύκολα θα αγαπήσουμε τους γύρω μας και θα αγαπηθούμε »


Τα επόμενά σας σχέδια;

«Η μουσικοθεατρική παράσταση «Όνειρα γλυκά» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου, μετά την επιτυχία που σημείωσε, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, από Οκτώβρη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Είναι μια παράσταση όπου το θεατρικό κείμενο, μπλέκεται με γνωστά ελληνικά τραγούδια τα οποία ερμηνεύουμε ζωντανά με την Ελπίδα και έχουμε επί σκηνής 4 υπέροχους μουσικούς. »